Militarii Brigăzii 8 LAROM au executat trageri în poligonul Smârdan (Foto)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Militarii Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” au executat în perioada 31.08 – 04.09.2020 activităţi de instrucţie, antrenament şi evaluare în poligonul Smârdan din Judeţul Galaţi.

Activităţile au debutat cu un marş tactic care s-a executat din garnizoanele Focşani, Ploieşti şi Bârlad spre poligonul Smârdan si au constat într-o serie de exerciții tactice cu trageri reale de luptă cu Batalioanele 81 ROT, 83 LAROM și 96 LAROM sprijinite de Batalionul 84 Asigurare Date şi Batalionul 85 Sprijin Logistic.

În cadrul exercițiilor au fost dislocaţi în poligonul Smârdan peste 200 de militari cu 50 de mijloace tehnice (armament, tehnică, aparatură şi mijloace de sprijin logistic).

Aruncătorul de proiectile LAROM, dezvoltat în România de Aerostar Bacău și de către firmele Elbit și IMI din Israel, are la bază aruncătorul APRA-40, o variantă locală a sistemului sovietic BM-21 GRAD. 

LAROM este sistemul de artilerie cu cea mai mare putere de foc din dotarea Armatei Române.

În 2001 au fost livrate primele lansatoare către Forțele Terestre Române iar modernizarea a demarat în 1996.

Sistemul este interoperabil și are performanțe la nivelul sistemelor similare aflate în dotarea armatelor celorlalte state membre NATO. Este caracterizat de mobilitate ridicată și capacitate rapidă de deschidere a focului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel