Amplu exerciţiu militar cu tancurile T-55 ale militariilor Batalionului 912 Tancuri ,,Scythia Minor" (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În perioada 09-10 martie, în poligonul Murfatlar, militarii Batalionului 912 Tancuri ,,Scythia Minor" au executat, în cadrul etapei de instruire de nivel pluton, exerciții de rezolvare a unei situații tactice (STX).

 Activitățile de instruire au vizat perfecționarea capacității de planificare și conducere a acțiunilor de luptă de către comandanții de plutoane și comandanții de tancuri, precum și antrenarea și evaluarea membrilor echipajelor.

,,Este prima dată în istoria batalionului când militarii se instruiesc până la nivel companie, examenul maturităţii depline urmând a fi dat în poligonul Babadag pe timpul exerciţiului ,,Mărăşeşti 21", unde batalionul va conduce battlegroup-ul Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti"", a declarat comandantul Batalionului 912 Tancuri, locotenent-colonel Iulian Popa, potrivit unui comunicat al Brigăzii 9 Mecanizată "Mărăşeşti".

La finalul exercițiului, militarii au fost felicitați de comandantul batalionului pentru modul în care au executat exercițiul.

General locotenent (r) dr. Virgil Bălăceanu, președintele Asociației Ofițerilor în Rezervă din România, a declarat în cadrul unui interviu acordat DefenseRomania, la începtul acestei luni, că bătrânele tancuri T-55 ale Armatei României vor fi retrase în viitorul apropiat, capacitățile lor fiind depășite.

România a comandat din Uniunea Sovietică un număr de 850 de tancuri mijlocii T-55. Se întâmpla în 1969, iar livrarea lor a avut loc între 1970 și 1977. Țara noastră a fabricat ulterior 400 de TR-580, versiunea autohtonă a T-55. Producția a avut loc între 1977 și 1981.

Potrivit unui registru al Organizației Națiunilor Unite, cu privire la armele convenționale, România mai deținea în 2017 394 de tancuri T-55 și 227 de tancuri TR-580. În uz se află mai puțin de 100 de astfel de tancuri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel