Militarii americani din legendara Divizie 101 Aeropurtată aflată la Constanța, vizitați de ambasadorul SUA. România mulțumește pentru angajamentul SUA în țara noastră

Darius Muresan |
Data publicării:
Ann Kavalec, ambasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu din Constanța. Foto: MApN
Ann Kavalec, ambasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu din Constanța. Foto: MApN

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și ambasadorul SUA în România, Kathleen Ann Kavalec, au efectuat o vizită de lucru în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța. La activitate a fost prezent și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Potrivit unui comunicat emis de către Ministerul Apărării către DefenseRomania, „comandantul bazei aeriene, comandorul Nicolae Crețu, și echipele de comandă ale detașamentelor aliate dislocate la Mihail Kogălniceanu – din SUA, Italia și Franța, au susținut prezentări cu privire la misiunile și specificul Bazei 57 Aeriană, având în vedere că aceasta este prima vizită pe care Kathleen Ann Kavalec o efectuează la Mihail Kogălniceanu în calitate de ambasador al SUA în țara noastră”.

În cadrul vizitei au fost efectuate întâlniri și cu efectivele militare americane din cadrul legendarei Divizii 101 Aeropurtată a SUA.

Au fost totodată întrevederi și cu un detașament al Forțelor Aeriene Italiene, aflate la Mihail Kogălniceanu pentru misiuni de Poliție Aeriană Întărită, dar și cu o echipă a Armatei franceze. Amintim că Franța este națiune cadru a Grupului de Luptă care s-a constituit în România după invazia rusă asupra Ucrainei.

 

România a mulțumit SUA pentru angajamentul Armatei americane de a dislocat în țara noastră efective atât de importante

 

2. Ann Kavale... (ann-kavalec-angel-tilvar_74429300.jpg)

Ann Kavalec, ambasadorul SUA în România, alături de Angel Tîlvăr, ministru Apărării al României, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța. Foto: MApN

„Ministrul Tîlvăr și șeful Apărării au mulțumit ambasadorului Kavalec pentru angajamentul consistent al forțelor SUA dislocate în țara noastră pentru consolidarea securității spațiului euro-atlantic pe flancul estic, acesta fiind o dovadă clară a parteneriatului solid româno-american, precum și a unității și solidarității Alianței în contextul războiului din Ucraina și a situației de securitate din regiunea Mării Negre.

Angel Tîlvăr a evidențiat că România rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite, reamintind, în context, că anul acesta se împlinesc trei decenii de la lansarea „State Partnership Program”, o platformă care a asigurat dezvoltarea progresivă a cooperării dintre militarii români și cei ai Gărzii Naționale a statului american Alabama”, se mai arată în comunicatul ministerului.

„Participăm, împreună, la efortul colectiv pentru stabilitatea regională prin consolidarea posturii de descurajare și apărare, iar nivelul excelent de cooperare dintre armatele noastre, demonstrat zi de zi, printr-o largă paletă de acțiuni, care include misiuni de pregătire în comun, activități de poliție aeriană extinsă, de vigilență sporită, cunoaștere situațională, precum și  de dezvoltare a unor infrastructuri militare, reprezintă dovezi concrete ale solidității parteneriatului nostru strategic”, a spus ministrul Tîlvăr.

 

Unitate de elită a Armatei SUA - Divizia 101 Aeropurtată activează în România 

 

Divizia 101 Aeropurtată a U.S. Army (Forțele Terestre americane) – una dintre unitățile americane de elită, a fost desfășurată, în vara anului trecut, în Europa, pentru prima dată în aproape 80 de ani, cu misiunea de a apăra flancul estic al NATO.

Prezența trupelor americane face parte din angajamentul președintelui Joe Biden de a consolida poziția americană în Europa, ca răspuns la invazia rusă din februarie 2022.

În prezent, SUA are în Europa aproximativ 12.000 de soldați americani, desfășurați în principal România și în vestul Poloniei, pentru a colabora cu forțele NATO din Polonia și Țările Baltice.

CITEȘTE ȘI: Serbia critică prezența forțelor de elită americane în România și se teme de o „furtună perfectă”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel