Serbia critică prezența forțelor de elită americane în România și se teme de o „furtună perfectă”

Divizia 101 Aeropurtată americană. Foto: 101st Airborne Division (Air Assault)
Divizia 101 Aeropurtată americană. Foto: 101st Airborne Division (Air Assault)

Serbia a criticat venirea în România a unității de elită a Armatei SUA -  Divizia 101 Aeropurtată, care desfășoară manevre militare la câțiva kilometri de granița cu Ucraina.

Președintele sârb Aleksandar Vucic consideră că sosirea Diviziei 101 Aeropurtată americană în România va agrava situațuia din regiune precizând că se teme de premizele unei furtuni perfecte.

„Ne îndreptăm către o furtună perfectă. E suficient să observăm forțele cu care Federația Rusă intră acum în Ucraina. Vedem că americanii au trimis cea mai bună unitate militară din lume - Divizia 101 Aeropurtată - în România și au desfășurat-o la doar câțiva kilometri de granița cu Ucraina”, a precizat Vucic, citat de Politicallore.com.

Președintele Serbiei și-a manifestat îngrijorarea cu privire la o „ciocnire directă”, adăugând că Belgradul urmărește cu atenție dezvoltarea situației din regiune care poate afecta și Serbia.

 

Divizia 101 Aeropurtată a U.S. Army acționează în România la doar câțiva km de granița cu Ucraina

 

Divizia 101 Aeropurtată a U.S. Army (Forțele Terestre americane) – una dintre unitățile americane de elită, a fost desfășurată, în această vară, în Europa, pentru prima dată în aproape 80 de ani, cu misiunea de a apăra flancul estic al NATO.

O echipă a canalului american de televiziune CBS s-a aflat, recent, în România, unde s-a alăturat locțiitorului comandantului Diviziei 101, generalul de brigadă John Lubas, și comandantului Brigăzii 2 Luptă a Diviziei, colonelul Edwin Matthaidess.

Într-un elicopter Black Hawk, aceștia s-au deplasat până la marginea teritoriului NATO - la doar aproximativ trei mile (cinci km) de granița României cu Ucraina, într-un raion, în care militarii americani și români desfășurau un exercițiu cu trageri de luptă.

„Suntem gata să apărăm fiecare centimetru de teritoriu NATO”, a declarat generalul de brigadă John Lubas  pentru CBS News.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel