Mai mulţi militari români de la baza „Mihail Kogălniceanu” au fost reținuți pentru furt de combustibil

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Șapte militari români de la baza ”Mihail Kogălniceanu” și un civil au fost reținuți miercuri, 16 noiembrie, de procurorii militari, fiind acuzați de delapidare și furt de combustibil, potrivit unor surse judiciare citate de ProTv.

Cu o zi în urmă, au avut loc percheziții domiciliare efectuate de procurorii de la Parchetul Militar, în mai multe localități din Constanța, într-un dosar ce vizează furtul a șapte tone de combustibil destinat avioanelor din baza ”Mihail Kogălniceanu”, potrivit site-ului Replica Online.

Conform surselor citate, în ancheta de furt și delapidare sunt suspecți 22 de militari de la baza românească de la Mihail Kogălniceanu, iar opt dintre ei au fost reținuți.

În noiembrie 2021, DIICOT anunţa că un grup infracţional compus din mai mulți români a furat, între 2017 şi 2021, motorină în valoare de 2 milioane de dolari din baza Mihail Kogălniceanu, furtul fiind reclamat atunci de guvernul federal. 

Angajații societăţii care aprovizionau baza cu motorină, descărcau doar o parte din combustibil în rezervoare. Ce rămânea în cisterne, furau, precizau atunci surse din anchetă. Operațiunea era coordonată de liderul unei grupări interlope din județul Constanța.

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Șapte militari români de la „Mihail Kogălniceanu” au fost reținuți de procurori. Tone de combustibili furate din baza NATO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel