Mihai Fifor, vizită în Franța. Discuții despre securitate și apărare

Vladimir Neagu |
Data publicării:

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, efectuează o vizită în Franța, în perioada 28-30 mai, la invitația ministrului francez al apărării, Florence Parly. 

Ministrul Mihai Fifor va fi însoţit de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Mircea Dușa, şi secretarul de stat pentru armamente, Andrei Ignat.

Discuțiile, despre securitatea din regiunea Mării Negre

Discuţiile se vor axa, cu precădere, pe aspecte privind situaţia de securitate din regiunea Mării Negre și perspectivele de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în domeniul apărării, inclusiv pe palierul tehnico-militar. De asemenea, va fi abordată aprofundarea colaborării între statele europene pe linia apărării.

În context NATO, agenda de discuții va face referire la demersurile aliate în vederea asigurării stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre şi menţinerea acestui subiect pe agenda viitorului Summit din luna iulie, cu evidenţierea importanţei continuării prezenţei militare franceze la exerciţii aliate desfăşurate pe teritoriul naţional.

Întrevedere cu consilierul lui Macron

În cadrul vizitei ministrului apărării este inclusă şi o întrevedere cu consilierul diplomatic al preşedintelui Emmanuel Macron, Philippe Étienne, fost ambasador al Republicii Franceze în România. De asemenea, sunt incluse şi vizite la companiile MBDA și Airbus Helicopter.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel