MBDA a anunțat că a obținut primul contract internațional pentru Albatros NG, noul său sistem de apărare

Sistem Albatros, sursă foto: MBDA
Sistem Albatros, sursă foto: MBDA

MBDA a primit un prim contract pentru Albatros NG, un nou sistem de apărare aeriană bazat pe CAMM-ER. 

Această primă comandă, de la un client internațional, reprezintă o nouă validare a familiei de sisteme CAMM pe piața globală și deschide calea unor achiziții ulterioare din partea aceluiași client și a altor Forțe Navale, anunță MBDA, într-un comunicat emis către DefenseRomania, fără să precizeze însă numele statului care a efectuat achiziția.

Albatros NG este un sistem NBAD (Naval Based Air Defence) de nouă generație, bazat pe CAMM-ER – care este versiunea cu rază extinsă a familiei CAMM (Common Anti-air Modular Missile), deja livrată clienților din întreaga lume atât pentru sisteme de apărare aeriană cu baza la sol, cât și navale.

Conform prevederilor acestei comenzi, sistemul Albatros NG va fi introdus în serviciu în 2024.

 

Despre Albatros NG

 

Albatros NG, a cărui denumire vine de la vechile sisteme Albatros folosite ani la rând de Marina italiană și de alți clienți, este proiectat pentru diferite tipuri de nave care oferă capabilități de apărare aeriană pentru diverse platforme, de la nave de patrulare și corvete la distrugătoare. De asemenea, oferă un nivel complementar de apărare pentru nave mai mari, cum ar fi fregatele și distrugătoarele deja echipate cu un sistem de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune. Poate fi ușor integrat în structura navelor, fără modificări semnificative; sistemul de Comanda și Controlul (C2) a fost proiectat pentru a permite o integrare flexibilă atât cu actualele sisteme navale de conducere a luptei (CMS), cât și cu cele noi.

Racheta CAMM-ER apără platforma pe care este instalată, dar și zona în care a fost amplasat sistemul, de amenințări aeriene tot mai sofisticate, pe o rază de peste 40 km. Va fi integrată în noile sisteme de apărare aeriană cu baza la sol ale Armatei italiene și ale Forțelor Aeriene italiene. Sisteme din familia CAMM au fost deja livrate Armatei britanice, Marinei Regale și altor state, mai precizează sursa citată.

Sistemele de apărare aeriană care utilizează rachete CAMM și CAMM-ER oferă forțelor armate protecție avansată împotriva unor amenințări aeriene din ce în ce mai sofisticate (aparate de zbor cu și fără pilot, muniție ghidată, rachete care zboară la joasă altitudine).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel