Mark Esper: Statele Unite vor păstra 600 de soldaţi în Siria

S.I. Catalin |
Data publicării:

Statele Unite vor păstra în cele din urmă aproximativ 600 de militari în Siria, în pofida voinţei afişate de preşedintele Donald Trump de a pune capăt "războaielor fără sfârşit", a afirmat miercuri şeful Pentagonului, Mark Esper, citat de AFP.

,,Suntem pe cale de a retrage trupele din nord-estul Siriei", a declarat ministrul american al apărării în avionul care îl ducea la Seul, unde începe joi un turneu prin Asia.

,,În final, vom avea acolo între 500 şi 600 de soldaţi", a adăugat el.

Întrebat dacă acest număr îi include şi pe cei circa 200 de soldaţi desfăşuraţi la garnizoana Al-Tanf (sud), la frontiera cu Iordania, Mark Esper a explicat că vorbeşte numai despre nord-estul Siriei, unde Donald Trump a însărcinat deja Pentagonul să asigure securitatea terenurilor petrolifere.

"În întreaga ţară, vor fi cu puţin peste 600", a subliniat el.

Un responsabil militar american a declarat săptămâna trecută pentru AFP că numărul soldaţilor americani desfăşuraţi în Siria rămâne aproximativ stabil, la mai puţin de o mie, adăugând că retragerea din nord continuă.

Mark Esper a ţinut să adauge că datele se mai pot schimba, în special dacă aliaţii europeni îşi vor întări efectivele din această ţară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel