Mark Esper: SUA ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în România şi Bulgaria

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Fostul secretar al apărării american Mark Esper este de părere că Statele Unite ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în zona Mării Negre, pentru a descuraja potenţiala agresiune din partea Rusiei, pe fondul tensionării relaţiilor dintre Washington şi Moscova, a relatat marţi Reuters.

,,Cred că trebuie să ţinem piept Rusiei în continuare şi să încercăm să descurajăm comportamentul ei dăunător'', a spus Esper, în prezent expert asociat la Universitatea Arizona.

Washingtonul ar trebui să aibă în vedere să dea noi asigurări aliaţilor europeni şi să impulsioneze NATO prin desfăşurarea mai multor forţe în Polonia, ''în regiunea Baltică, dacă este logic, şi în locuri ca România şi Bulgaria, prin rotaţie - dacă nu cu caracter permanent'', a declarat fostul demnitar american într-un interviu acordat marţi agenţiei de presă britanice.

Preşedintele american Joe Biden i-a solicitat marţi omologului său rus Vladimir Putin să reducă tensiunile create prin consolidarea militară în apropierea frontierei cu Ucraina şi a propus să se întâlnească cu liderul rus pentru a încerca să soluţioneze diferendele existente între Washington şi Moscova.

SUA au anunţat că îşi vor spori efectivele militare din Germania în contextul recentelor evenimente din estul Ucrainei, renunţând astfel la planul fostului preşedinte Donald Trump de a retrage o treime dintre cei 36.000 de militari aflaţi pe teritoriul german.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel