Marina SUA, contract cu compania Raytheon pentru actualizarea programului de rachete Tomahawk

S.I. Catalin |
Data publicării:

Pentagonul a acordat, vineri, companiei Raytheon, unul dintre cei mai mari contractori de apărare din lume, două contracte în valoare totală de 641,3 milioane dolari pentru a moderniza şi actualizarea rachetelor de croazieră Tomahawk ale US Navy și pentru a furniza altele noi.

Departamentul Apărării al SUA a anunțat vineri un acord în valoare de aproximativ 493 de milioane de dolari pentru recertificarea și modernizarea rachetelor Tactical Tomahawk (TACTOM) Block IV. Procesul de actualizare va include integrarea unor noi kituri de navigație și comunicare, care să conducă la o rachetă modernizată Tactical Tomahawk (TACTOM) Block V.

De asemenea, Raytheon Missile Systems a primit un contract de 147,8 milioane USD pentru producția și livrarea a 90 loturilor a câte 16 rachete modernizate Tactical Tomahawk (TACTOM) Block V cu sistem de lansare verticală US Navy.

Tomahawk Blocul IV este cea mai recentă versiune a familiei de rachete de croazieră Tomahawk. Aceste rachete subsonice de croazieră au fost produse la început de McDonnell Douglas, au cunoscut mai multe îmbunătăţiri de-a lungul anilor, iar acum sunt produse de Raytheon.

Celebrele rachete Tomahawk au fost create în anii 70 şi au fost arma preferată a armatei americane în ultimii 30 de ani, începând cu Războiul din Golf.

Sunt arme de înaltă precizie, fiecare dintre aceste rachete de croazieră are o rază mare de acţiune, o lungime de peste şase metri şi o greutate de 1 500 de kilograme. Rachetele Tomahawk pot fi încărcate cu exploziv de până la 454 de kilograme şi sunt concepute pentru a zbura la înălţimi mici, din cauza aceasta sunt greu detectabile pe radar, ajung la o viteză de 885 de kilometri pe oră.

Pot lovi ţintele care se află la o distanţă de până la 1 600 de kilometri. Rachetele Tomahawk se ghidează graţie tehnologiei GPS. Cea mai noua generaţie Tactical Tomahawk (TACTOM) Block IV este dotată cu tehnologia prin satelit ce permite schimbarea ţintei în timpul zborului. Marja de eroare a acestor rachete este de doar 10 metri.  Pot fi lansate şi de la sol, dar şi de pe portavioane sau submarine.  

Cea mai recentă utilizare a rachetelor Tomahawk, într-o confruntare militară, a fost în 2018, când navele de război și submarinele marinei americane au lansat 66 de rachete asupra unor instalaţii militare ale regimului sirian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel