Marina Statelor Unite, contract cu Lockheed Martin pentru furnizarea de rachete balistice Trident II D5

S.I. Catalin / 20 Martie 2020 / 14:53

Departamentul Apărării al SUA a acordat companiei Lockheed Martin un contract în valoare de 601,3 milioane USD, pentru a furniza rachete Trident II D5 către US Navy.

Pentagonul a precizat, joi, într-un comunicat de presă ca Lockheed Martin primeşte un contract de 601,3 milioane USD pentru producția de rachete balistice lansate pe de submarine (SLBM) Trident II D5. Ca parte a acestui contract compania Lockheed Martin trebuie să ofere şi suport tehnic pentru implementarea sistemelor.

(w670)

Trident II D5 este cea mai recentă generație a rachetelor balistice lansate de submarinele US Navy, în urma programelor Polaris, Poseidon și Trident I C4.

Desfășurată pentru prima dată în 1990, racheta D5 se află în prezent la bordul submarinelor din clasa OHIO și a submarinelor britanice din clasa VANGUARD.

Marina SUA operează 14 dintre aceste submarine cu rachete balistice din clasa OHIO, fiecare putând transporta până la 24 de rachete Trident II. Deși racheta Trident II este proiectată pentru a transporta 12  ogive nucleare, care pot fi lansate în mod independent, dar Tratatul "New Start" reduce acest număr la patru sau cinci.

Fiecare rachetă Trident II are o rază de acțiune între 4.000 și 7.000 de mile. Trident II D5 a fost implementat pentru prima dată în 1990 și este programată să rămână în serviciu armatei SUA până când în anul 2027, dacă nu chiar mai mult.

Marina SUA a început, în 2002, programul de extindere a perioadei de explorare a rachetei balistice Trident II D5. Programul presupune înlocuirea unor componente vechi, pentru a reduce costurile de întreţinere și pentru a îmbunătăți capacitatea rachetelor. Draper Lab, un laborator de cercetare specializat în proiectarea şi dezvoltarea de soluții tehnologice avansate, este responsabil de modernizarea sistemului de ghidare al Trident II și lucrează la acest proiect din 2005.

De asemenea, compania Lockheed Martin intenţionează să adapteze rachetele balistice Trident II D5 pentru a putea fin integrate pe viitoarea clasa de submarine nucleare americane din clasa Columbia, dar şi pe viitoarele submarine nucleare din clasa Dreadnought ale Marinei Regale britanice, precizează Military Aerospace.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy