Urmărește emisiunea live



Maria Butina, arestată în SUA pentru spionaj. Rusia lansează o campanie online

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministerul rus de externe a lansat joi o campanie online pentru Maria Butina, cetăţeană rusă arestată duminica trecută la Washington şi acuzată de tentativă de a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA, din 2016, informează DPA. 

Ministerul a folosit hashtag-ul #FreeMariaButina pentru a le cere susţinătorilor să îşi înlocuiască propriile fotografii din reţelele sociale cu imaginea femeii considerate de procurorii americani agent secret al Moscovei. 

Miercuri, o instanţă a respins cererea de eliberare pe cauţiune a studentei în vârstă de 29 de ani, care se afla în Statele Unite cu o viză pentru studii. Acuzaţia oficială împotriva ei este de "conspiraţie în vederea acţiunii ca agent al Federaţiei Ruse în interiorul Statelor Unite", din 2015 până la începutul lui 2017. Procuratura susţine că Butina a acţionat la ordinele unui înalt oficial din guvernul Rusiei, despre care Departamentul Justiţiei a precizat că este supus sancţiunilor americane. În faţa instanţei, rusoaica a susţinut că este nevinovată. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel