Marea Britanie rămâne interesată de tancuri. Concernul RBSL va moderniza 148 de tancuri în varianta “Challenger 3”

Cătălin Costea |
Data publicării:
Tancuri Challenger britanice
Tancuri Challenger britanice

Pe 7 mai, concernul Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) a semnat contractul cu  Ministerului Apărării din Marea Britanie pentru modernizarea a 148 de tancuri principale de luptă “Challenger 3”.

Se consideră că programul va aduce îmbunătățiri semnificative vehiculului și va oferi armatei britanice o capacitate de luptă de primă clasă, cu realizare în Marea Britanie. De asemenea, pe fondul pandemiei COVID-19, această atribuire a contractului, în valoare de 800 milioane de lire sterline, inclusiv TVA, marchează un impuls semnificativ pentru redresarea și creșterea economică a Regatului Unit.

Vehiculul modernizat, care se va numi “Challenger 3”, va fi un tanc principal principal de luptă cu o dominantă digitală, creat pentru a susține lupta bazată pe rețea, cu efect al loviturilor de ultimă generație, rezistență întărită și modernizată, la care se adaugă o capacitate ridicată de achiziție și angajare a țintelor.

Potrivit edrmagazine.eu aproximativ 450 de locuri de muncă vor fi create și susținute în cadrul lanțului de aprovizionare din Marea Britanie și alte 200 de locuri de muncă vor fi create și susținute în cadrul RBSL, inclusiv 130 de ingineri și 70 de tehnicieni. RBSL va oferi, de asemenea, oportunități de lucru și formare pentru 60 de stagiari în următorii cinci ani.

Lucrările vor fi conduse de fabrica de producție Telford a RBSL, cu sprijin tehnic din partea specialiștilor de la Heavy Armour cu sediul tot în Telford și a celor din filialele RBSL din Washington și Bristol.

Programul a determinat o investiție de 20 de milioane de lire sterline în instalațiile de la Telford ale RBSL, asigurând echipamente de fabricație de ultimă generație și instruire pentru angajați și stagiari..

 

Producția va începe în 2021, iar furnizarea primelor tancuri este planificată pentru 2027

 

„Ce moment pentru RBSL, pentru forțele noastre armate și pentru prosperitatea Regatului Unit. Suntem încântați să facem acest anunț și să consolidăm întoarcerea tehnicii blindate în Marea Britanie. Acest anunț vine după ani de muncă grea și colaborare cu clienții noștri, mai ales în circumstanțele extraordinare recente provocate de COVID-19”, a declarat președintele consiliului de administrație al  RBSL, John Abunassar, referindu-se foarte probabil nu doar la revigorarea capacităților naționale de construcții de tancuri, ci și la reevaluarea viziunii privind menținerea tancurilor în strategia viitoare de apărare a regatului.

„Armata britanică va primi o capabilitate de talie mondială. RBSL, Vickers Defense Systems la acea vreme, a predat primele Challenger 2 armatei britanice în urmă cu peste 25 de ani și este o mare mândrie pentru inginerii noștri să facă și acest următor pas împreună”, a adăugat Abunassar..

Din datele obținute până în prezent, “Challenger 3” va fi echipat cu un tun principal de înaltă presiune L55A1 de 120 mm, care poate trage cu cele mai recente proiectile antitanc cu energie cinetică și muniție multifuncțională programabilă. Tunul este, de asemenea, completat cu o capacitate sporită de implementare a principiului “primul care trage”, beneficiind de cea mai recentă tehnologie de sprijinire a focului.

Noua structură a turelei și sistemele îmbunătățite de rezistență la lovituri asigură un standard ridicat de protecție pentru echipaj. Capacitatea de observare și descoperire  la mare distanță a echipajului tancului vor fi îmbunătățite cu ajutorul sistemelor de detectare și achiziție automată a țintelor, neprecizate însă de producător la acest moment.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel