Marea Britanie - Germania, decizie militară. "Nu vom lăsa Kremlinul să rescrie sfârşitul Războiului Rece"

Marea Britanie a luat o decizie în ceea ce privește prezența militară din Germania. 

Marea Britanie va menține prezenţa militară redusă în Germania după Brexit, în pofida unei redesfăşurări programate a forţelor britanice staţionate în străinătate, a anunţat duminică ministrul Apărării, Gavin Williamson, citat de AFP. El a informat că va păstra 185 de militari şi 60 de angajaţi civili în Germania după ce toate celelalte unităţi vor fi retrase din această ţară.

Marea Britanie se confruntă cu o lipsă de mijloace şi procedează la reducerea forţelor sale militare staţionate în Europa, care se va încheia la sfârşitul perioadei de tranziţie a Brexitului, în 2020.

"Nu vom închide instalaţiile noastre din Germania", a declarat Gavin Williamson la congresul anual al Partidului Conservator, la Birmingham (centrul Angliei). Din contră, "le vom păstra deschise şi vom staţiona acolo unităţi ale armatei", a dat el asigurări.

Marea Britanie rămâne un membru cheie al NATO, care îşi reorientează atenţia asupra Rusiei, considerată ca o ameninţare după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014.

Rusia este "una din cele mai mari ameninţări cu care ne confruntăm în prezent", a declarat Gavin Williamson.

"Nu vom lăsa Kremlinul să rescrie sfârşitul Războiului Rece", a subliniat el. Ministerul Apărării a mai anunţat un plan de investiţii de 1 milion de lire (1,1 milioane de euro) în vederea constituirii unei noi forţe de cibersecuritate.

Gavin Williamson a ţinut să menţioneze că programul respectiv este "primul de acest tip într-o ţară membră a NATO"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy