Marea Britanie - Germania, decizie militară. "Nu vom lăsa Kremlinul să rescrie sfârşitul Războiului Rece"

Vladimir Neagu |
Data publicării:

Marea Britanie a luat o decizie în ceea ce privește prezența militară din Germania. 

Marea Britanie va menține prezenţa militară redusă în Germania după Brexit, în pofida unei redesfăşurări programate a forţelor britanice staţionate în străinătate, a anunţat duminică ministrul Apărării, Gavin Williamson, citat de AFP. El a informat că va păstra 185 de militari şi 60 de angajaţi civili în Germania după ce toate celelalte unităţi vor fi retrase din această ţară.

Marea Britanie se confruntă cu o lipsă de mijloace şi procedează la reducerea forţelor sale militare staţionate în Europa, care se va încheia la sfârşitul perioadei de tranziţie a Brexitului, în 2020.

"Nu vom închide instalaţiile noastre din Germania", a declarat Gavin Williamson la congresul anual al Partidului Conservator, la Birmingham (centrul Angliei). Din contră, "le vom păstra deschise şi vom staţiona acolo unităţi ale armatei", a dat el asigurări.

Marea Britanie rămâne un membru cheie al NATO, care îşi reorientează atenţia asupra Rusiei, considerată ca o ameninţare după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014.

Rusia este "una din cele mai mari ameninţări cu care ne confruntăm în prezent", a declarat Gavin Williamson.

"Nu vom lăsa Kremlinul să rescrie sfârşitul Războiului Rece", a subliniat el. Ministerul Apărării a mai anunţat un plan de investiţii de 1 milion de lire (1,1 milioane de euro) în vederea constituirii unei noi forţe de cibersecuritate.

Gavin Williamson a ţinut să menţioneze că programul respectiv este "primul de acest tip într-o ţară membră a NATO"

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel