Marea Britanie cumpără câteva mii de sisteme de rachete antitanc NLAW. După ce au furnizat arme Ucrainei, britanicii vor să refacă stocurile armatei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul britanic al Apărării (MoD) și producătorul suedez Saab au încheiat un nou contract în valoare de 280 de milioane de dolari pentru noua generație de arme antitanc ușoare (NLAW), prin care armata britanică va achiziționa "câteva mii" de sisteme de rachete antitanc. NLAW este unul dintre sisteme de rachete antitanc care a devenit foarte cunoscut anul acesta, deoarece  Marea Britanie l-a oferit Ucrainei ca parte asistentei militare de securitate. Din februarie, Marea Britanie a furnizat 10.000 de arme antitanc Ucrainei, conform unui raport guvernamental.

Marea Britanie a anunţat că a comandat mii de noi arme antitantic printr-un contract de 229 de milioane de lire (265 de milioane de euro) cu producătorul suedez Saab, cu scopul de a-şi completa stocurile după ce a trimis mii de astfel de unităţi Ucrainei, relatează Reuters.

Ministerul Apărării britanic a anunţat miercuri că în acest an a oferit Ucrainei un număr mare de sisteme NLAW (noua generaţie de arme antitanc uşoare), pentru a o sprijini în a face faţă forţelor ruse.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a precizat într-un comunicat că armele au jucat deja "un rol decisiv" în susţinerea armatei ucrainene.

"Continuăm să ne îndeplinim angajamentul faţă de NATO asigurându-ne că forţele noastre armate vor primi livrări constante cu aceste arme în următorii ani", a spus Ben Wallace.

Marea Britanie, sub trei premieri diferiţi în acest an, a oferit Ucrainei o gamă largă de arme, inclusiv un pachet de apărare antiaeriană pentru a putea doborî drone, şi a ajutat-o la instruirea forţelor armate ucrainene.

Noul contract va creşte livrările de NLAW către Marea Britanie cu câteva mii în perioada 2024-2026, în plus faţă de cele 500 de unităţi prevăzute pentru 2023 printr-o achiziţie separată.

Sistemele NLAW vor fi asamblate la un centru Thales din Belfast, în Irlanda de Nord, şi vor fi livrate armatei britanice.

Este un sistem de rachete care pot fi lansate de pe umăr şi folosite de un soldat pentru a ataca un tanc de luptă modern şi bine protejat de la o distanţă cuprinsă între 20 şi 800 de metri, se precizează în comunicat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel