Marea Britanie achiziționează 500 de vehicule Boxer 8x8

Eduard Pascu |
Data publicării:

Organisation for Joint Armament Cooperation (OCCAR) și societatea joint-venture Artec (format din Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG, Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH și Rheinmetall MAN Military Vehicles Nederland B.V) au semnat un contract în valoare de 3,6 miliarde de dolari, pe 4 noiembrie, în numele Regatului Unit, pentru peste 500 de Vehicule de Infanterie Mecanizate (MIV) Boxer 8 × 8, a anunțat Ministerul Apărării al Marii Britanii, transmite Jane.

OCCAR a declarat că contractul include livrarea a cinci prototipuri în patru variante - transportator de infanterie, transportor de specialitate, post de comandă și ambulanță - vehicule de producție din seria 523, pachete de asistență pentru service și kituri speciale. Vehiculele vor fi echipate cu o stație de arme cu telecomandă, cu o mitralieră grea L1A2 de 12,7 mm sau mitralieră de 7,62 mm L7A2, în funcție de misiune, și vor fi echipate cu sisteme de protecție împotriva rachetelor ghidate.

Interioarele vehiculelor din Marea Britanie vor putea fi schimbate cu diferite kituri și ansambluri, în funcție de misiune, conform OCCAR.

Producția vehiculelor va fi împărțită între Germania și Marea Britanie. OCCAR a spus că Artec, KMW și Rheinmetall vor construi prototipurile în Germania ca prim pas.

Prima fază a producției în serie va fi pe liniile de la KMW și Rheinmetall din Germania. Lucrătorii din Marea Britanie vor fi instruiți cu privire la modul de asamblare a vehiculelor, iar după transferul de know how, producția va fi continuată la noi instalații din Marea Britanie, a mai arătat OCCAR.

Producția este programată să înceapă în iunie 2022, iar livrarea primului vehicul de serie până în noiembrie 2022. Secretarul Apărării din Regatului Unit, Ben Wallace, a declarat că unitățile armatei britanice vor primi Boxerul începând cu 2023.

Vezi și: Armata germană primeşte primul tanc Leopard 2A7V MBT modernizat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel