Marea Britanie a furnizat deja Ucrainei proiectile perforante cu uraniu sărăcit pentru tancurile Challenger 2

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina a primit din Marea Britanie obuze perforante cu uraniu sărăcit, a anunțat subsecretarul ministerului Apărării al Marii Britanii, James Heappey.

Marea Britanie a trimis Ucrainei mii de obuze pentru tancurile Challenger 2, inclusiv proiectile cu uraniu sărăcit, a anunțat pe 25 aprilie de subsecretarul britanic al Apărării, James Heappey, într-un răspuns scris la o interpelare parlamentară.

„Am trimis mii de proiectile în Ucraina pentru Challenger 2, inclusiv proiectile perforante cu uraniu sărăcit”, a spus Heappey. 

El a subliniat că, din motive de securitate operațională, guvernul nu va comenta rata de utilizare de către Forțelor Armate ale Ucrainei pentru proiectilele furnizate.

Heappey a mai subliniat că toate echipamentele și munițiile militare furnizate de Londra se află sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU), iar Ministerul Apărării britanic nu monitorizează unde și cum sunt utilizate.

În plus, Heappey a subliniat că Regatul Unit nu are obligația să preia resturile proiectilelor de uraniu sărăcit după încheierea conflictului. Cu toate acestea, el a asigurat că partea britanică sprijină o serie de măsuri care vizează refacerea Ucrainei, a infrastructurii și a serviciilor acesteia.

Toate cele 14 tancuri britanice Challenger 2 promise de Marea Britanie se află acum în Ucraina

Toate cele 14 tancuri britanice Challenger 2 promise de Marea Britanie se află acum în Ucraina. Londra a făcut publica această informație în urmă cu câteva zile, pe 21 aprilie, când ''Grupul de Contact pentru Ucraina'' a purtat discuții la bază militară germană Ramstein. Cu toate acestea, când anume au fost livrate tancurile nu este precizat cu exactitate din motive de securitate.

Cu toate acestea, Marea Britanie a anunțat că nu doar tancurile Challenger 2 se află deja pe teritoriul Ucrainei. Alte 32 de obuziere autopropulsate AS90 de 155 mm și peste 150 de vehicule blindate Bulldog au intrat, de asemenea, în inventarul armatei ucrainene. Alături de acestea, Londra a livrat și sute de rachete.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel