Iveco va fabrica în România camioane pentru MApN

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că a semnat un contract cu Iveco pentru achiziţia de platforme de transport pe roţi, pentru înzestrarea Armatei României.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării din România documentul a fost semnat de locţiitorul şefului Departamentului pentru Armamente şi reprezentantul IVECO Defence Vehicle SPA din Italia.

Acest contract care prevede achiziţia unui număr de 942 de platforme este subsecvent se va întinde pe durata a patru ani și are o valoare de peste un miliard de lei, fără TVA.

"Furnizorul are obligaţia ca produsele livrate în baza contractului subsecvent să fie realizate în facilităţi integrate în industria de profil din România, în conformitate cu Planul de realizare a capabilităţilor privind nivelul de implicare a industriei naţionale în realizarea produselor şi asigurarea suportului logistic integrat pe toată durata de viaţă a acestora", arată ministerul.

În ceea ce privește offsetul contractul prevede cel puţin 80% din valoarea, fără TVA.

"Capabilităţile privind nivelul de implicare a industriei naţionale în realizarea produselor se vor realiza în baza acordului de compensare, ce se va încheia de către IVECO Defence Vehicle SPA Italia cu OCATS (Oficiul de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială) în baza OUG nr. 189/2002", menţionează MApN.

Conform comunicatului, acordul cadru prevede, în total, cumpărarea a 2.902 platforme de transport pe roţi în diverse configuraţii.

Vezi și: NATO îmbunătățește gradul de pregătire

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel