NATO îmbunătățește gradul de pregătire

Eduard Pascu / 05 dec 2019 / 13:29

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a anunțat care va fi forța NATO, dislocabilă în 30 de zile, transmite Jane.

Conform sursei citate inițiativa a fost lansată în timpul summitului NATO din 11-12 iulie 2018 de la Bruxelles și reconfirmată acum, la summitul de la Londra. Aceasta se compune din 30 de nave de luptă, 30 de escadrile aeriene și 30 de batalioane mecanizate dislocabile în 30 de zile, totalizând 25.000 de militari.

Majoritatea acestor forțe provin din mari țări NATO, cum ar fi Franța, Germania, Italia, Regatul Unit și Statele Unite.

Primul ministru Boris Johnson a anunțat într-un discurs că Marea Britanie va contribui cu o brigadă blindată, două escadrile de avioane de vânătoare și șase nave de război, inclusiv cele două portavioane.

Presa germană a anunțat pe 4 decembrie că contribuția germană ar fi de 7.000 de soldați, 50 de aeronave și trei nave.

Toate țările NATO vor contribui la inițiativa de pregătire, chiar și cu forțe sub nivelul batalionului, potrivit unei surse NATO, care a adăugat că SUA nu contribuie atât cât ar putea dar încurajează participarea țărilor mai mici.

Ca și în cazul tuturor contribuțiilor la NATO, forțele sunt sub controlul capitalelor lor naționale. Johnson a declarat în conferința sa de presă după întâlnire că forțele britanice oferite în cadrul Inițiativei de pregătire vor fi disponibile și pentru misiunile naționale.

Vezi și: Marea Britanie a trimis pentru prima dată aeronave de vânătoare în Islanda

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy