MApN: Încă cinci elicoptere ucrainene pentru misiuni civile, în drum spre Braşov, pentru mentenanţă

S.I. Catalin |
Data publicării:

Încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile şi fără armament la bord sunt în deplasare către judeţul Braşov pentru operaţiuni planificate de mentenanţă, a informat, marţi, Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit unui comunicat al MApN, în total 14 elicoptere au primit din partea autorităţilor române aprobări de survol pentru deplasarea către Airbus Helicopters România, pentru mentenanţă.

"Ca urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităţilor române, încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile şi fără armament la bord se află, la acest moment, în deplasare către judeţul Braşov, pentru operaţiuni de mentenanţă planificate la Airbus Helicopters România. Şi pentru aceste aeronave au fost depuse, conform reglementărilor aeriene naţionale, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil. În total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol pentru deplasarea către Airbus Helicopters România pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmând a sosi în perioada imediat următoare", a precizat MApN.

 

Iniţial, a fost vorba despre patru elicoptere ucrainene care au venit în România pentru a fi reparate la Ghimbav

 

În presa locală au apărut informații cu privire la elicoptere ale Ucrainei care au aterizat în România, la Iași. MApN a adus clarificări oficiale cu privire la acest aspect.

Potrivit informațiilor furnizate de MApN către DefenseRomania și presa din țară, e vorba despre patru elicoptere care au aterizat în România după ce au solicitat și primit toate aprobările prealabile.

Datele noastre indică faptul e vorba de elicoptere H225 Airbus.

Ministerul Apărării din România subliniază că nu e vorba de elicoptere militare înarmate.

Potrivit sursei citate, e vorba de patru elicoptere configurate pentru misiuni civile care vor fi reparate la Airbus Helicopters Romania, în baza contractelor în vigoare.

Autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, pentru un număr de 4 elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare”, precizează MApN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel