MApN: NATO certifică detaşamentul Forţelor Aeriene Regale Canadiene, sosit în România pentru misiuni de poliţie aeriană

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ceremonia de certificare NATO a celui de-al patrulea detașament al Forțelor Aeriene Regale Canadiene, sosit în România în vederea executării serviciului de Poliție Aeriană Întărită, va avea loc joi, 3 septembrie, începând cu ora 11.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Detașamentul canadian, format din 145 de militari (piloți și personal tehnic) cu șase aeronave CF-188 Hornet, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO în următoarele patru luni, alături de militarii aparținând Forțelor Aeriene Române, cu aeronavele F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.

Comandamentul Aerian Aliat al NATO din Ramstein, Germania, a anunțat, pe 25 august, că începând din luna septembrie, un detașament constituit din 145 de specialiști canadieni și șase avioane de luptă Hornet CF-188 vor participa la asigurarea serviciului de luptă Poliție Aeriană Întărită al NATO din România, împreună cu Forțele Aeriene Române care operează aeronave F-16 Falcon și MiG-21 LanceR .

,,Pentru a cincea oară din 2014, un detașament aerian canadian se va deplasa în România și va funcționa de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, lângă Constanța, în cadrul Măsurilor de Asigurare ale NATO din Sud. Detașamentul de specialiști din întreaga forță armată canadiană va fi condus de locotenent-colonelul David McLeod. Pe lângă pregătirea combinată cu partenerii din Forțele Aeriene Române și alți aliați din regiune, echipa sa va fi angajată, de asemenea, în asigurarea misiunile NATO de Poliție Aeriană pe țărmurile Mării Negre, coordonată de Centrul de Operații Aeriene Combinate de la Torrejón, Spania”, se precizează în comunicatul publicat pe siteul NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel