MApN anunță că militarii americani fac pregătirile finale și sunt „gata de drum”. Misiunea Task Force Cougar în România

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: 82nd Airborne Division
Sursă foto: 82nd Airborne Division

Detașamentul de forțe întrunite, de valoare batalion de infanterie, constituit de Regimentul 2 Cavalerie al Forțelor Terestre ale SUA, a început, miercuri, 9 februarie, pregătirile finale pentru dislocarea din Germania către România.

Potrivit unui comunicat emis de MApN către DefenseRomania, detașamentul, care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar, va acționa pe teritoriul României sub comanda operațională a Corpului V al SUA.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari  ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

 

Misiunea TF Cougar a Armatei Statelor Unite ale Americii în România

 

Cei aproximativ 1.000 de militari americani ai TF Cougar se vor alătura, în zilele următoare, efectivelor SUA deja prezente în România. Locațiile de încartiruire și antrenament vor fi comunicate ulterior.

Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activității în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce.

Dislocarea acestui detașament face parte din măsurile de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre. În același timp, reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității și apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliați.

CITEȘTE ȘI: Ambasadorul rus la București, Valery Kuzmin, despre dislocarea soldaților SUA în România: Americanii se joacă cu focul

Amintim că aproximativ 1.700 de militari, în principal din Divizia 82-a aeropurtată cu sediul în Fort Bragg (Carolina de Nord) vor fi dislocaţi în Polonia, în timp ce 1.000 de de militari americani, cu baza în Germania, urmează să fie desfăşuraţi în România.

Mișcările de trupe au fost anunțate de Pentagon în contextul acțiunilor agresive și continue pe care Federația Rusă le exercită de câteva luni la granițele Ucrainei, stat pe care l-a mai agresat militar în 2014 și în care susține activ separatiștii pro-ruși care luptă împotriva Armatei ucrainene în Donbas.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel