MApN: A fost facilitată repatrierea unui militar din Republica Moldova

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, a facilitat, vineri, repatrierea unui militar al Republicii Moldova, care face parte din Misiunea UE de Instruire în Mali.

Potrivit unui comunicat al MApN, revenirea în siguranţă a acestuia, alături de colegi români care au asigurat prima rotaţie a Detaşamentului "Carpathian Pumas" în cadrul Misiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA), a fost realizată cu o cursă aeriană specială pe ruta Gao - Bucureşti, operată de compania românească TAROM.

Totodată, cu sprijinul MApN, a fost asigurat tranzitul pe teritoriul României şi transferarea militarului din Republica Moldova la Punctul de control şi trecere a frontierei Albiţa. 

,,Aceste demersuri reconfirmă angajamentul României de a acţiona în beneficiul direct al cetăţenilor din Republica Moldova şi se adaugă demersurilor consecvente ale autorităţilor române de a asigura repatrierea în siguranţă a cetăţenilor din Republica Moldova", se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel