Manual de război. Stat european, ghid pentru instruirea populației

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Suedia a publicat un ghid pentru instruirea populației în caz de conflict armat. Decizia vine la trei decenii de la ultima publicare a unui asemenea manual.

Guvernul suedez va trimite din nou cetăţenilor săi un manual despre cum ar trebui să acţioneze în cazul unui conflict armat, la trei decenii după ultima publicare a unui asemenea ghid, ce a început să fie utilizat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Prin acest ghid, oficialii suedezi doresc ca populația să fie pregătită pentru sabotaj cibernetic, știri false, atacuri teroriste, lipsuri de hrană sau chiar război cu un vecin mare de la est, informează NY Times.

Agenţia suedeză pentru urgenţe civile, subordonată Ministerului Apărării, a fost însărcinată să elaboreze ghidul cu informaţii practice şi ilustraţii al cărui titlu este: 'Dacă vine războiul'.

Guvernul de la Stockholm a justificat reluarea acestui demers prin înrăutăţirea situaţiei de securitate în Europa şi mai ales în proximitatea Suediei, o aluzie la tensiunile cu Rusia.

"Deși Suedia este mai sigură decât multe alte țări, există încă amenințări la adresa securității și independenței noastre", se arată în manual, fără a identifica statele cu intenții ostile.

Suedia este o ţară neutră, dar care în ultimii ani şi-a dezvoltat colaborarea cu NATO şi a suplimentat sumele destinate bugetului apărării. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel