Manevre navale și amfibii ale SUA la scară globală - Large Scale Exercise (LSE) 2023

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Trupele americane aflate pe mările și oceanele lumii își verifică capacitatea de sincronizare a loviturilor, în cazul că vor fi nevoite să lupte în ”această seară”. Forțele Navale și Infanteria Marină americane vor desfășura un exercițiu comun de mare amploare în cursul lunii august. Vor fi întrebuințate unități aflate în 22 de fusuri orare.

 

Amiralul Daryl Caudle, comandantul Comandamentului Forțelor Flotei SUA, și generalul-locotenent Brian Cavanaugh, comandantul Comandamentului Forțelor Infanteriei Marine, au anunțat primele detalii despre LSE (Large Scale Exercise – Exercițiu la scară mare), aflat la cea de-a doua ediție după lansarea seriei în urmă cu doi ani.

LSE 2023 este programat să se desfășoare în perioada 9-18 august și reunește puterea de foc combinată a Forțelor Navale și Infanteriei Marine din șase comandamente și șapte flote desfășurate pe 22 de fusuri orare, a informat Marina SUA, săptămâna trecută, într-un comunicat de presă.

„Abilitatea noastră de a comanda și controla operațiile în 22 de fusuri orare este modul în care vom lupta și vom câștiga într-un mediu global împotriva concurenților noștri”, a declarat Caudle. „Pentru a face acest lucru, trebuie să ne sincronizăm cu mare precizie la nivel global pentru a desfășura un război modern de înaltă calitate.”

LSE 2023 combină operațiile din lumea reală cu scenarii virtuale pentru a crea un mediu de antrenament realist, care să le permită marinarilor și pușcașilor marini să se antreneze ca și cum ar lupta, indiferent de granițele geografice.

„Desfășurarea acestor operații într-o manieră live, virtuală și constructivă este esențială”, a spus Cavanaugh. „De la zona tactică, unde îi avem pe marinari și pe pușcașii marini care efectuează operații la sol sau pe mare, până la aspectul de comandă și control, capacitatea noastră de a ne sincroniza și de a conduce aceste operații este critică”, a precizat comandantul Comandamentului Forțelor Infanteriei Marine

LSE 2023 este la a doua iterație a acestui exercițiu și se bazează pe lecțiile învățate din LSE 2021 și pe concepte de luptă rafinate prin exercițiile de tip Fleet Battle Problems (desfășurate de Flota Pacificului).

Exercițiul a fost conceput pentru a se rafina și valida capabilitățile de Operații Maritime Distribuite (DMO).

Unitățile participante vor include:

- Șase comandamente ale Forțelor Navale și Infanteriei Marine ale SUA: Comandamentul Forțelor Flotei, Flota Pacificului, Comandamentul Forțelor Navale Europa-Africa, Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine, Forțele Infanteriei Marine din Europa și Africa, Forțele Infanteriei Marine din Pacific;

- Șapte flote ale SUA: Flota a 2-a ( Coasta de Est și Atlanticul de Nord), a 3-a (Oceanul Pacificul de la meridianul estic 160  spre est), a 4-a (apele adiacente Americii Centrale și de Sud, Marea Caraibilor), a 5-a (Golful Persic, Marea Roșie, Marea Arabiei și părți ale Oceanului Indian) , a 6-a (apele adiacente Europei și Africii), a 7-a (Pacificul de vest și Oceanul Indian), a 10-a (Flota Comandamentului cibernetic al Forțelor Navale).

Ediția anterioară - LSE 2021 -  s-a desfășurat, pe 17 fusuri orare, între 3 și 16 august și a inclus șase comandamente de forțe navale și de infanterie marină, cinci flote și trei forțe expeditionare de infanterie marină. LSE 2021 s-a axat pe operații maritime distribuite (Distributed Maritime Operations - DMO), operații cu baze expediționare avansate (Expeditionary Advanced Base Operations - EABO) și a operații litorale într-un mediu contestat (Littoral Operations in a Contested Environment - LOCE).

Seria LSE, începută în 2021, reprezintă primele exerciții navale și amfibii pe scară largă, desfășurate de la exercițiile Ocean Venture NATO lansate în 1981, în timpul războiului rece. În secolul 20, exercițiile, pe de o parte, au demonstrat soluția dată de NATO cu tehnica existentă, iar pe de altă parte, au simulat noile capabilități navale americane aflate în proces de dezvoltare. Intenția este aceeași și cu seria LSE, în contextul războiului modern și într-o perioadă caracterizată de concurență strategică.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel