Mandatul lui Mircea Geoană în conducerea celei mai puternice alianțe militare din istorie - prelungit. „NATO va apăra fiecare cetățean din cei peste 1 miliard din statele membre”

Darius Muresan |
Data publicării:
Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO și Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO. Foto: @OfficialMirceaGeoană Facebook
Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO și Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO. Foto: @OfficialMirceaGeoană Facebook

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, al cărui mandat în această funcţie a fost prelungit vineri cu un an, a dat asigurări că Alianţa Nord-Atlantică va continua să îi apere pe cetăţenii ţărilor membre.

''Într-un moment de mare complexitate vom continua, oricând şi împreună, să apărăm cei peste 1 miliard de cetăţeni din statele membre, să întărim valorile democratice şi libertatea de a gândi şi de a ne alege propriile destine'', a scris Mircea Geoană pe Facebook, după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a prelungit cu un an mandatul în postul de secretar general adjunct al Alianţei.

Numit secretar general adjunct al NATO în octombrie 2019, Geoană s-a declarat onorat de prelungirea mandatului cu încă un an şi i-a mulţumit lui Jens Stoltenberg pentru încrederea acordată.

„Mă onorează prelungirea mandatului de Secretar General Adjunct al NATO cu încă un an și mă bucură faptul că voi continua să fac echipă, la conducerea NATO, cu Jens Stoltenberg, căruia vreau să ii mulțumesc pentru încrederea acordată”, a mai precizat Geoană.

''Decizia de astăzi, la fel ca numirea mea în 2019, este o încurajare pentru toţi românii şi toate româncele de a ţinti cât mai sus şi îmi întăreşte convingerea că acesta este un moment în care România trebuie să capete îndrăzneala şi înţelepciunea de a profita de oportunităţile strategice pe care schimbările geopolitice le oferă'', a mai scris Mircea Geoană pe Facebook.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel