Lunetiști din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, exercițiu tactic cu trupe în teren

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Grupa de lunetiști a companiei sprijin din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” a executat în această perioadă exerciții de tip FTX (field training exercise-exercițiu tactic cu trupe în teren).

Lunetiști sunt organizați în echipe de câte doi militari, fiecare având sarcini concrete, unul fiind trăgător, iar celălalt observator, subordonați nemijlocit comandantului companiei.

Acesta desemnează misiunile și țintele prioritare pentru fiecare echipă și poate întări cu o astfel de echipă un pluton de infanterie.

Echipele de lunetiști pot îndeplini mai multe tipuri de misiuni și pot fi organizați în funcție de necesitățile impuse de situația tactică. Misiunea de bază a lunetistului o constituie sprijinul acțiunilor de luptă, prin executarea unui foc precis, la mare distanță asupra țintelor stabilite.

Prin aceasta, lunetistul produce pierderi în rândul forțelor inamicului, îi incetineste deplasarea, îi demoralizează militarii și astfel produce confuzie în operațiile acestuia. Misiunea secundară a lunetistului este observarea câmpului de luptă și transmiterea informațiilor.

Lunetiștii sunt utilizați în toate formele de luptă în care precizia focului este cerută la distanțe mari.

El poarta asupra lui doar ce îi este strict necesar pentru îndeplinirea misiunii. În prezent arma lunetistului din Armata României este pusca semi-automată cu lunetă calibru 7,62 mm.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel