Lunetiști din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, exercițiu tactic cu trupe în teren

DefenseRomania Team / 13 Martie 2021 / 09:05

Grupa de lunetiști a companiei sprijin din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” a executat în această perioadă exerciții de tip FTX (field training exercise-exercițiu tactic cu trupe în teren).

Lunetiști sunt organizați în echipe de câte doi militari, fiecare având sarcini concrete, unul fiind trăgător, iar celălalt observator, subordonați nemijlocit comandantului companiei.

Acesta desemnează misiunile și țintele prioritare pentru fiecare echipă și poate întări cu o astfel de echipă un pluton de infanterie.

Echipele de lunetiști pot îndeplini mai multe tipuri de misiuni și pot fi organizați în funcție de necesitățile impuse de situația tactică. Misiunea de bază a lunetistului o constituie sprijinul acțiunilor de luptă, prin executarea unui foc precis, la mare distanță asupra țintelor stabilite.

Prin aceasta, lunetistul produce pierderi în rândul forțelor inamicului, îi incetineste deplasarea, îi demoralizează militarii și astfel produce confuzie în operațiile acestuia. Misiunea secundară a lunetistului este observarea câmpului de luptă și transmiterea informațiilor.

Lunetiștii sunt utilizați în toate formele de luptă în care precizia focului este cerută la distanțe mari.

El poarta asupra lui doar ce îi este strict necesar pentru îndeplinirea misiunii. În prezent arma lunetistului din Armata României este pusca semi-automată cu lunetă calibru 7,62 mm.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy