Lockheed Martin: Bulgaria va primi simulatoare de zbor pentru avioanele de vânătoare F-16 Block 70

S.I. Catalin |
Data publicării:

Agenția de presă bulgară BTA precizează, citând compania americană Lockheed Martin, că Bulgaria urmează să primească mai multe simulatoare de zbor pentru cea mai nouă configuraţie a avioanelor de vânătoare F-16 în vederea antrenării piloţilor militari bulgari.

La 19 iulie 2019, parlamentul bulgar a ratificat contracte în valoare de 2,1 miliarde leva (1,074 miliarde euro) privind achiziţionarea a opt avioane de vânătoare F-16 Block 70 din SUA, pentru forţele aeriene bulgare, şi furnizarea echipamentelor şi a sprijinului tehnic aferente.

Potrivit datelor oficiale primele şase avioane urmează să fie livrate în 2023, iar ultimele două în primul trimestru din 2024.



Bulgaria intenţionează să achiziţioneze încă opt astfel de aparate de zbor militare



Bulgaria se află printre primele ţări europene care cumpără avioane F-16 Block 70 şi achiziţionează simulatoare de antrenament pentru cea mai nouă configuraţie a acestui model, a adăugat Lockheed Martin, potrivit Agerpres.

Aceste simulatoare pentru avioanele F-16 reproduc fidel condiţiile de mediu reale graţie senzorilor şi celorlalte sisteme care le permit piloţilor să se pregătească pentru diverse scenarii, a explicat Chauncey McIntosh, vicepreşedinte pentru logistică în cadrul grupului Lockheed Martin.

Bulgaria a plătit, în august 2019, Agenției pentru Cooperare de Apărare și Securitate a SUA 1,2 miliarde de dolari pentru opt avioane de vânătoare F-16 Block 70. În medie, fiecare avion va costa statul bulgar 150 de milioane de dolari, dar are cele mai noi dotări disponibile pe acest tip de avion.

Conform planurilor oficialilor de al Sofia, aceste opt avioane F-16 ar trebui completate cu alte opt, iar ministerul bulgar al Apărării analizează deja condiţiile în care o astfel de achiziţie ar pute avea loc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel