Livrările de drone de luptă turcești pentru armata egipteană, mâna întinsă de Erdogan ”de dragul securității în Mediterana”

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Bayraktar TB3 / Foto: Baykar, facebook
Bayraktar TB3 / Foto: Baykar, facebook

Turcia sprijină cu echipamente militare Egiptul.

În urmă cu câteva zile, înainte de vizita (14.02) președintelui Recep Tayyip Erdogan la Cairo, ministrul turc de externe Hakan Fidan a anunțat că Turcia va furniza Egiptului drone de luptă.

Fidan a declarat într-un interviu televizat că "procesul de normalizare dintre cele două țări a fost în mare parte finalizat și este important pentru securitate și comerț în regiune". De asemenea, acesta a anunțat: "Am fost de acord să le oferim drone", continuând prin a spune că "trebuie să avem relații serioase cu Egiptul de dragul securității în Marea Mediterană".

Anterior, ministrul egiptean al Producției Militare și omologul său turc s-au întâlnit pentru a discuta despre cooperarea în domeniul producției comune de muniții. Ministrul egiptean Mohamed Salah a declarat că o echipă egipteană a vizitat trei companii turcești în decembrie.       

În cadrul acestei vizite, s-a subliniat că partea egipteană este pregătită să coopereze cu companiile turcești pentru producția comună de muniție.

 

Revenire la normalitate

 

Generalul Adel Al-Omda, consilier al Academiei Militare pentru Studii Postuniversitare și Strategice din Egipt, a declarat pentru Al-Arabiya și Al-Hadath că vizita lui Erdogan înseamnă revenirea la normalitate între cele două părți, ceea ce va avea cel mai mare impact asupra cooperării și coordonării dintre cele două țări pentru a face față provocărilor cu care se confruntă regiunea.

El a afirmat că dronele (de tip neprecizat) pe care Turcia intenționează să le furnizeze Egiptului sunt printre cele mai bune din lume, insistând asupra faptului că în spatele acestor livrări către armata egipteană stau provocările de securitate din regiune, securitatea energetică și securitatea mediteraneană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel