Lituania găzduieşte exercițiile militare NATO „Lupul de fier''

Aproximativ 4.000 de soldați din 11 țări NATO participă la un exercițiu militar al NATO, desfăşurat în Lituania.

Scopul exercițiului, numit „Iron Wolf ÎI" care va dura până pe 18 noiembrie şi care se va desfăşura în poligoanele de antrenament din Lituanian, este de a îmbunătăți gradul de interoperabilitate dintre forțele Alianței, relatează DW.com .

La exerciții iau parte în jur de patru mii de militari din Lituania, Marea Britanie, Germania, Polonia, SUA și Estonia. Militarii se vor instrui în ceea ce privește desfășurarea de operațiuni de atac și de apărare.

În octombrie, armata Statele Unite a desfăşurat, în Lituania, un batalion de militari şi zeci de tancuri Abrams şi vehicule Bradley, ceea ce a provocat nemulțumire în rândul oficialilor de la Minsk. Preşedintele Belarusului, Alexander Lukashenko, a ordonat elaborarea unor planuri ca răspuns la desfăşurarea de trupe şi tehnica militară americană pe teritoriul Lituaniei.

La rândul său, conducerea Alianței a reamintit oficialului de la Minsk că NATO este o organizație defensivă și că nu există niciun pericol pentru țările vecine Lituaniei, în desfășurarea de trupe și vehicule blindate în apropierea frontierei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy