Lituania. Batalionul NATO, întărit cu 250 de soldați

Vlad Manolache / 18 iul 2018 / 00:36

Batalionul NATO din Lituania a fost întărit cu 250 de militari cehi, care au venit în statul baltic cu echipamentul lor.

 Soldaţii cehi s-au prezentat marţi la baza din Rukla pentru a-şi prelua îndatoririle în cadrul forţei multinaţionale din regiune care are misiunea de a proteja flancul estic al NATO şi de a descuraja interferenţa rusă, relatează DPA.

Venirea contingentului ceh deschide un nou capitol în scurta istorie a batalionului NATO din Lituania, a declarat comandantul Wolf Ruediger Otto, potrivit unui comunicat făcut public de Ministerul Apărării de la Vilnius.

Reacție la tensiunile cu Rusia

Drept reacţie la tensiunile în creştere cu Rusia de după anexarea Crimeii, NATO a decis să trimită câte 1.000 de soldaţi în Estonia, Letonia, Polonia şi Lituania, cea mai mare desfăşurare de trupe în estul Europei de la încheierea Războiului Rece, comentează DPA.

Germania şi-a asumat un rol de conducere în Lituania. Cu circa 450 de militari, armata germană conduce batalionul de la Rukla, beneficiind de sprijinul soldaţilor din alte şapte ţări.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy