Lituania atribuie un contract pentru echiparea vehiculelor JLTV cu stații de arme telecomandate

Eduard Pascu / 16 apr 2020 / 15:30

Kongsberg Defense & Aerospace, un important furnizor de stații de arme telecomandate, a semnat un contract pentru livrarea sistemului Protector Remote Weapon Station (RWS) către Forțele Armate ale Lituaniei în valoare de 170,8 milioane de dolari, transmite Defence Blog.

Conform companiei producătoare peste 20.000 de sisteme Protector Remote Weapon Station au fost livrate și sunt utilizate de clienții de pe tot globul.

Conform Armyrecognition.com, acest contract face parte din programul Commonly Remotely Operated Weapon Station (CROWS) al US Army și include o cerere pentru Oshkosh Defense Joint Light Tactical Vehicles (JLTV). Anterior, Defense Materiel Agency din cadrul Ministerului Apărării din Lituania a cerut Departamentul Apărării al SUA aprobarea pentru 200 de vehicule JLTV.

Noile vehicule sunt așteptate să întărească capacitățile armatei lituaniene, să ofere o mai mare mobilitate, o mai bună protecție a personalului și putere de luptă. 

JLTV, care este fabricat de Oshkosh Defense, a fost conceput pentru a oferi protecție mai mare inclusiv împotriva minelor decât cea oferită de Humvee, dar într-un vehicul mai mic și mai ușor.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy