Letonia a primit trei vehicule Husky pentru deminarea rutelor în zone ostile

Eduard Pascu / 21 oct 2019 / 08:35

Garda Națională din Letonia, parte a Forțelor Armate Naționale din Letonia, a primit sistemul Husky de detectare a minelor și de eliberare a rutelor, potrivit biroului de presă al Ministerului Apărării din Letonia, transmite defence blog.

Batalionul 54 Geniu din cadrul Brigăzii a doua a Gărzii Naționale a primit trei sisteme de detecție Husky, în valoare de aproximativ 7,8 milioane dolari furnizate de Statele Unite, în cadrul Programului de finanțare militară externă. Programul prevede de asemenea instruirea personalului și asistență tehnică.

Husky HMDS este un sistem care asigură detectarea minelor antitanc și antipersonal, a mecanismelor de declanșare cât și a dispozitivelor explozive improvizate (IED) îngropate adânc. 

Acest vehiculul se va deplasa în fața convoiului și va căuta pericolele ascunse. Husky este proiectat să reziste la o explozie. Partea din față și cea din spate se vor destrăma în timp ce mijlocul, unde se află singurul ocupant, va fi în siguranță.

Husky este responsabil pentru salvarea de vieți în misiunea sa pe rutele din zone ostile. Sistemul eficient și fiabil a localizat mii de IED-uri de când a fost implementat de US Army și de partenerii săi.

Vezi și: Mii de tancuri Abrams M1 și vehicule de luptă Bradley M2 se îndreaptă către Europa

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy