Lege pentru menţinerea în activitate a medicilor militari

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Comisia pentru apărare a Camerei Deputaților a adoptat o inițiativă legislativă care urmărește menţinerea în activitate a medicilor militari şi după împlinirea vârstei de pensionare.

Miercuri, 30 mai, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților a dezbătut și adoptat propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, inițiativă legislativă care urmărește menţinerea în activitate a medicilor militari şi a subofiţerilor sanitari, după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la împlinirea vârstei de pensionare stabilite pentru medicii/asistenţii medicali civili.

Propunerea legislativă este rodul unei serii mai lungi de discuții și dezbateri pe care le-am avut în ultima perioadă cu reprezentanți ai personalului medical din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranța națională și se constituie practic într-un răspuns al legislativului la doleanțele și problemele celor din sistem.

Soluţie pentru rezolvarea problemei deficitului de personal

Poate una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă sistemul militar sanitar și care a reieșit din aceste dezbateri se referă la deficitul de personal, ceea ce a făcut absolut necesară  identificarea unor măsuri viabile care să determine valorificarea experienţei profesionale acumulate şi, implicit, valorificarea potenţialului profesional pe o perioadă cât mai îndelungată de timp.

Inițiativa legislativă oferă o soluție acestei probleme, o opţiune sustenabilă care asigură, în egală măsură, atât atingerea interesului pacientului prin asigurarea asistenţei specifice cu personal medical superspecializat, cât şi a statului, care valorifică o perioadă mai mare de timp o resursă umană înalt calificată a cărei formare presupune eforturi financiare considerabile şi pregătire permanentă, și care constă în corelarea limitelor de vârstă în grad pentru medicii militari şi subofiţeri sanitari cu vârstele de pensionare aplicabile categoriilor similare de personal din viaţa civilă.

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel