Leș: Poziția României aduce provocări. Regiunea Mării Negre se transformă într-un spațiu al conflictelor înghețate

Tudor Curtifan / 15 aug 2019 / 11:02

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a spus în discursul său de Ziua Marinei, că poziția strategică a României la frontiera estică a NATO aduce oportunități, dar și provocări pentru forțele navale, subliniind că regiunea Mării Negre se transformă în spațiu al tensiunilor și al riscurilor.

„Poziția strategică a României la frontiera estică a NATO și a UE aduce deopotrivă oportunități dar și provocări pentru armata noastră și pentru forțele navale, în special. Regiunea Mării Negre (...) se transformă, din păcate, în spațiu al tensiunilor, al presiunilor, al riscurilor și amenințărilor, al conflictelor înghețate, un spațiu de manifestare din sfera hibridă", a spus Gabriel Leș.

Potrivit ministrului Apărării, toate aceste realități au pus NATO în postura de a defini și a adopta o serie de măsuri de răspuns cu caracter defensiv, care să reasigure ferm aliații din regiune și să descurajeze orice acțiune potențial agresivă împotriva comunității euroatlantice, informează Mediafax.

La spectacolul naval de amploare de Ziua Marinei Române de la Constanța, prezentat de mii de marinari militari, zeci de nave, aeronave și ambarcațiuni, au participat președintele Klaus Iohannis și ministru al Apărării, Gabriel Leș.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy