Atitudinea agresivă a Phenianului găsește ecou: SUA aduc portavionul USS Ronald Reagan în apropierea Peninsulei Coreene

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Situația devine tot mai tensionată în Peninsula Coreeană.

După recentele lansări de rachete balistice ale Coreei de Nord, Statele Unite au trimis un grup de luptă condus de un portavion în apele din apropierea peninsulei coreene, scrie CNN.

De asemenea, Coreea de Sud a organizat o ședință a Consiliului Național de Securitate în legătură cu faptul că RPDC a lansat joi încă două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune – care este deja al șaselea test din ultimele 12 zile.

SUA și aliații săi din Asia de sud-est sunt deciși să crească nivelul de răspuns la provocările Phenianului, așa cum demonstrează aducerea în Marea Japoniei a portavionului american USS Ronald Reagan, împreună desigur cu grupul său de atac.

Aducerea portavionului USS Ronald Reagan ar trebui să demonstreze ”hotărârea Coreei de Sud și a Statelor Unite de a răspunde oricăror provocări sau amenințări din partea Phenianului”, arată oficialii militari ai Coreei de Sud.

Luna trecută, USS Ronald Reagan a participat la exerciții comune de război antisubmarin SUA - Coreea-Japonia, desfășurate în apele internaționale.

Amintim că pe 4 octombrie, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată în apropierea coastei sale de est. A survolat Japonia, autoritățile țării au convocat o ședință urgentă a Consiliului Național de Securitate.

Miercuri, 5 octombrie, a avut loc o ședință a Consiliului de Securitate al ONU privind acțiunile Coreei de Nord, convocată de Statele Unite. China și Rusia s-au opus discuției publice de la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU privind lansarea rachetelor din Coreea de Nord.

Joi, 6 octombrie, Coreea de Nord a lansat din nou rachete balistice spre Marea Japoniei. Rachetele către Japonia au fost lansate la aproximativ o oră după ce Coreea de Nord a condamnat Statele Unite că ”provoacă o escaladare a tensiunilor militare în Peninsula Coreeană".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel