La câteva zile după ce au distrus la Pskov patru ”fortărețe zburătoare” Il-76, Ucraina anunță că dispune de rachete autohtone capabile să lovească la 700 km distanță

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un Il-76 transportând parașutiști militari ruși. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Un Il-76 transportând parașutiști militari ruși. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că armata ucraineană, folosind arme cu rază lungă de acţiune de producţie autohtonă, a reuşit să lovească o ţintă aflată la o distanţă la 700 de kilometri.

Probabil că vorbim despre aerodromului Kresty de lângă Pskov, unde patru aeronave Il-76 au fost distruse în urma atacurilor. 

Potrivit RBC, Zelenski a organizat, joi, o reuniune a comandamentului militar şi a audiat raportul comandantului şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, privind situaţia de pe câmpul de luptă - desfăşurarea operaţiunilor defensive şi ofensive.

Volodimir Zelenski a remarcat că înaintarea forţelor ucrainene nu se opreşte, iar Ministerul Apărării de la Kiev, de asemenea, a raportat că a primit noi arme şi muniţii, în special un lot mare de vehicule medicale blindate.

Liderul de la Kiev a mai anunţat că Ministerul Infrastructurii pregăteşte următorii paşi în cadrul "culoarului cerealelor", în timp ce Cabinetul de Miniştri şi Biroul Preşedintelui lucrează la pregătirile pentru sezonul rece.

 

Rachete producție autohtonă cu rază lungă

Totuși, cea mai importantă informație prezentată de președintele ucrainean se referă la atingerea capacității de a lovi cu rachete ținte aflate la peste 700 de kilometri.

În acest sens, Zelenski a confirmat că Ministerul Industriei Strategice al Ucrainei a prezentat  un raport privind producţia autohtonă de armament.

"Utilizare cu succes a armelor noastre cu rază lungă de acţiune: ţinta a fost lovită la 700 de kilometri distanţă" - a scris preşedintele Zelenski pe o reţea socială, menţionând că este o premieră pentru armata ucraineană în ceea ce priveşte folosirea armelor autohtone.

Așa cum remarcă și media ucraineană, aeroportul din Pskov se află exact la 700 km de frontiera cu Ucraina.

Ulterior, Oleksii Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, a arătat un fragment cu testele rachetelor fabricate din Ucraina:

,

Notă: ulterior redactării acestui material, șeful informațiilor militare ucrainene a explicat că baza aeriană din Pskov a fost atacată de drone lansate de pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Pe 30 august, patru aeronave grele de transport de tip Il-76 au fost distruse de explozii, iar încă două Il-76 ar putea fi avariate. În spatele atacului se află GUR și alte componente ale Forțelor de Apărare. La acel moment, s-a spus că aeroportul a fost atacat de drone.   

Așa cum remarca și DefenseRomania, lovitura reușită le la Pskov are o însemnătate mai mare decât pare la prima vedere. Forțele Aerospațiale ale Federației Ruse deţin pe hârtie 110 avioane Il-76, dar în realitate situaţia este cu totul alta.

Aeronavele distruse zilele trecute înseamnă, practic, aproximativ 5% din totalul aeronavelor funcționale Il-76.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel