La solicitarea lui Putin, în Rusia a început construirea simultană a patru submarine și două nave de luptă

Ionel Copcea / 24 aug 2021 / 11:32

Potrivit informațiilor din media rusă, pe 23.08.2021, în Rusia s-a desfășurat Ziua unică de începere a construcțiilor de nave. Comanda pentru aceasta a fost dată de președintele rus, Vladimir Putin, în regim de videoconferință.

Liderul rus a intrat în legătură directă din localitatea Kubinka, din Regiunea Moscova, unde a început forumul tehnico-militar Armata-2021. În regim de videoconferință, acesta a dat comanda pentru începerea construirii navelor pentru flota rusă simultan la trei șantiere navale.

În discursul său, Vladimir Putin a subliniat faptul că Rusia își va dezvolta potențialul Forțelor Navale, va dota navele cu tehnică și armamente noi și va afișa astfel drapelul rusesc în toate raioanele Oceanului Planetar.

“Nevoia de creare a unor Forțe Navale pregătite pentru luptă duce la cereri crescute pentru constructorii ruși de nave”, a precizat Putin, dând comanda pentru începerea construcției navelor.

Lucrările de construire a navelor și submarinelor se vor desfășura simultan în Șantierele Navale din Severodvinsk, Komsomolsk pe Amur și Sankt Petersburg. În total, a început construirea a două nave de suprafață și patru submarine.

La Șantierul Navale din Komsomolsk pe Amur sunt construite două corvete Proiect 20380. Este vorba depsre Groznyi și Buynyi, destinate Flotei ruse din Oceanul Pacific.

În același timp, la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg, a început construirea submarinelor Mozhaysk și Yakutsk, Proiect 636.3. Acestea sunt submarinele cu numerele cinci și șase din seria destinată Flotei ruse din Oceanul Pacific.

De asemenea, la Șantierul Naval Sevmash din Severodvinsk a fost lansată construcția a două submarine nucleare strategice din clasa Borey-A. Este vorba despre submarinele Dmitri Donskoy și Cneazul Potemkin.

 

 

 

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy