Kremlin: Serviciile de informații americane sunt active pe teritoriul Rusiei. Suntem îngrijorați

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele Vladimir Putin, cu ocazia Zilei Marinei Federației Ruse. Sursă foto: Kremlin
Președintele Vladimir Putin, cu ocazia Zilei Marinei Federației Ruse. Sursă foto: Kremlin

Federația Rusă și-a manifestat îngrijorarea cu privire la faptul că serviciile de informații americane sunt active chiar pe teritoriu rus. Afirmația a fost făcut de Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinulul.

Peskov nu a oferit detalii despre ceea ce Kremlinul a numit activitatea serviciilor de informații ale Statelor Unite ale Americii pe teritoriul Federației Ruse, dar a precizat că Moscova este îngrijorată cu privire la acest aspect.

Totodată, Dimitri Peskov admite faptul că Washingtonul deține o structură puternică a serviciilor de informații, dar sfătuiește să nu fie subestimat contraspionajul rus. Potrivit celor de la Tass, purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a dorit să comenteze declarația președintelui american Joe Bien despre superioritatea serviciilor de informații americane.

„Serviciile de informații ale Statelor Unite sunt active pe teritoriul nostru și acest lucru, bineînțeles, este un motiv de îngrijorare”, a afirmat Dimitri Peskov, potrivit sursei citate.

 

Peskov a comentat declarația lui Biden cu privire la superioritatea serviciilor de informații americane

 

Peskov a fost întrebat și despre declarația lui Joe Biden care susţinut că serviciile secrete americane sunt superioare celor ruseşti şi că preşedintele rus Vladimir Putin are „cu adevărat o problemă” în acest sens.

„Desigur, serviciile de informații ale Statelor Unite ale Americii sunt foarte puternice. Dar în ciuda acestui fapt nu e corect să afirmi că sunt superioare, însă ar fi fost ciudat ca președintele american să spună altceva”, a declarat Peskov care a completat: „Credeți-mă, avem multe motive să ne mândrim cu serviciile ruse și contraspionajul rus”, a conchis purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Președinții Joe Biden şi Vladimir Putin s-au întâlnit la Geneva, într-un summit istoric, pe data de 16 iunie, pentru a calma tensiunile dintre ţările lor. A fost prima întrevedere dintre cei doi din postura de șefi de stat.

În ultimele zile președintele american şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la intensificarea atacurilor cibernetice. Totodată, Joe Biden a acuzat Rusia că încearcă să perturbe alegerile legislative din 2022 din Statele Unite prin răspândirea ''dezinformării'', dar și de ingerința în alegerile prezidențiale de anul trecut.

CITEȘTE ȘI: Biden: Rusia nu are nimic altceva în afară de petrol şi arme nucleare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel