Kosovo fortifică granița cu Serbia și construiește noi baze militare în Llap

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele kosovare, sursă foto: Președinția Kosovo
Forțele kosovare, sursă foto: Președinția Kosovo

Kosovo va avea în curând noi baze militare la granița cu Serbia, ca răspuns la amenințările venite din partea vecinului său din nord-est. Cu câteva zile în urmă, Guvernul de la Priștina a dat Forțelor de Securitate din Kosovo (FSK) proprietatea fostului aeroport Dumosh, situat la aproximativ 15 kilometri de granița cu Serbia.

Aceste proprietăți sunt situate în satele Dumosh, Radojeva și Kaqubeg din Podujevo. Spațiul care a fost folosit de Forțele de Securitate din Kosovo în Dumosh se întinde pe o suprafață de 48 de hectare.

După război, în fostul aeroport au fost poziționate forțele KFOR și ulterior cele ale EULEX. Înainte de a deveni o bază militară iugoslavă, Aeroportul Dumosh a fost folosit ca academie de zbor.

 

Cetăţenii din Dumosh spun că, cu armata Kosovo în apropiere, vor fi mai în siguranţă.

 

Pe lângă spațiul din Dumosh, FSK a mai luat în folosință un alt spațiu de 30 de hectare în satul Llukar, care a fost cazarma Forțelor de Apărare din Kosovo, care va fi linia de comandă cu regimentul care va fi bazat în Dumosh.

Ministerul Apărării a numit aceste zone de importanță strategică, fără a oferi alte detalii.

"Aceste spații au o importanță strategică pentru securitatea țării noastre și, întrucât proiectele care se preconizează a fi realizate sunt de natură militară, nu vă putem împărtăși alte detalii".

De-a lungul zonei Llap unde vor fi amplasate noile baze militare din Kosovo, Serbia are 20 de baze militare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel