Kim Jong Un: Ultimele teste cu rachete au fost un avertisment pentru Washington şi Seul

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ultimele teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord sunt un "avertisment" pentru Washington şi Seul care realizează manevre militare comune, a afirmat liderul nord-coreean Kim Jong Un citat de agenţia de stat KCNA, transmite AFP.

,,Felicitându-se pentru succesul acestei lansări-test, Kim Jong Un a notat că această acţiune a fost o ocazie de a adresa un avertisment corespunzător în direcţia manevrelor militare comune desfăşurate de Statele Unite şi Coreea de Sud", conform sursei citate.

Agenţia oficială indică că liderul nord-coreean a asistat personal la testarea rachetelor care a avut loc marţi şi care a permis verificarea eficacităţii unui nou tip de rachete tactice ghidate.

Statul major interarme al forţelor sud-coreene a informat că, marţi, armata nord-coreeană a lansat două proiectile despre care se presupune că ar fi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

Lansarea nord-coreeană de rachete a avut loc după ce forţele americane şi cele sud-coreene au început luni manevre comune vizând testarea capacităţii Seulului de a avea control operaţional pe timp de război.

Phenianul a avertizat că aceste manevre compromit reluarea negocierilor dintre SUA şi Coreea de Nord în privinţa arsenalului nuclear nord-coreean.

Coreea de Nord a dezaprobat constant aceste manevre comune regulate pe care le consideră o pregătire pentru o eventuală invazie a teritoriului său. AGERPRES/(AS - autor: Raluca Anghel, editor online: Alexandru Cojocaru)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel