Kim Jong-Un, medaliat de Rusia la 75 de ani de la eliberarea Coreei

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

În timp ce informațiile despre starea sa de sănătate rămân controversate, Kim Jong-Un a fost medaliat de Federația Rusă la 75 de ani de la eliberarea Coreei.

Potrivit agenției de presă Tass, care citează Ambasada Rusiei la Phenian, Kim Jong-Un a primit medalia aniversară a celei de-a 75-a aniversări de către Rusia a Zilei Victoriei. 

Dictatorul nord-coreean a fost medaliat pentru „contribuția sa majoră” în ceea ce privește „comemorarea soldaților sovietici care au murit în 1945 în timpul eliberării Coreei”.

Ambasada Rusiei la Phenian a anunțat că liderul nord-coreean Kim Jong-Un a primit medalia celei de-a 75-a aniversări a ceea ce rușii numesc „Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945” pentru „contribuția majoră la comemorarea soldaților sovietici care au murit și au fost înmormântați în Republica Populară Democrată Coreea”. Rușii apreciază că regimul nord-coreean a îngrijit cimitirile eroilor sovietici și monumentele sovietice.

 

Kim Jong-Un, medaliat de Vladimir Putin

 

Astfel, în plină controversă cu privire la starea sa de sănătate, Kim Jong-Un e medaliat de Kremlin la 75 de ani de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial. 

De subliniat însă faptul că medalia nu i-a fost înmânată personal, ci ambasadorul rus Alexsander Matsegora a înmânat medalia dictatorului, ministrului de externe nord-coreean Ri Yong-ho.

Ziua Independenței Coreei e sărbătorită atât în Sud, cât și în Nord. În 15 august 1945, trupele Statelor Unite și Uniunii Sovietice au eliberat Coreea de ocupația Imperiului Japonez care se afla în Coreea din 1910.

Amintim că liderul Kim Jong-Un a apărut în public pentru prima dată după 20 de zile, în cursul acestui week-end, potrivit unui anunț al presei nord-coreeane. Deși unele voci critice au afirmat că ar fi vorba despre o sosie, apariția lui Kim Jong-Un se pare că a pus capăt zvonurilor potrivit cărora dictatorul ar fi decedat sau s-ar afla în stare critică ca urmare a unei operații pe cord.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel