Kim Jong-Un a reapărut la Phenian, după o absență de aproape 3 săptămâni (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Kim Jong-Un, a apărut în public pentru prima dată după 20 de zile, anunţă presa nord-coreeană, citată de BBC News. Potrivit agenţiei de presă KCNA, Kim Jong-Un a participat la inaugurarea unei fabrici de fertilizatori.

Kim Jong-Un a fost însoţit la ceremonie de alţi membri ai regimului, inclusiv de sora sa, Kim Yo Jong. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Anunţul presei de la Phenian intervine pe fondul speculaţiilor privind starea lui Kim Jong-Un, apărute după ce a lipsit de la ceremoniile organizate pe 15 aprilie în memoria bunicului său, Kim Il-Sung, fondatorul Coreei de Nord.

Ministrul sud-coreean al Reunificării, Kim Yeon-Chul, a catalogat drept "ştiri false" informaţiile conform cărora Kim Jong-Un ar fi în stare gravă, explicând că este plauzibil ca liderul nord-coreean să fi lipsit de la ceremonii de teama coronavirusului.

,,De când a ajuns la putere, nu lipsise niciodată de la ceremonia pentru aniversarea naşterii lui Kim Il-Sung, dar multe ceremonii, chiar un banchet, au fost anulate din cauza preocupărilor privind coronavirusul. Nu cred că este ceva neobişnuit ţinând cont de situaţia actuală", a explicat Kim Yeon-Chul, calificând "ştiri false" informaţiile despre intervenţia chirurgicală cardiacă şi despre trimiterea de către China a unei echipe medicale.

Administraţia din Coreea de Sud a respins, luni, zvonurile potrivit cărora Kim Jong-Un ar fi în stare gravă, iar presa de la Phenian a semnalat că liderul Coreei de Nord îşi continuă normal activităţile. Coreea de Sud are "suficiente informaţii pentru a spune cu încredere că nu există evoluţii neobişnuite" în Coreea de Nord, a declarat luni ministrul sud-coreean al Unificării, Kim Yeon-Chul. Oficialul sud-coreean a precizat că Administraţia de la Seul a ajuns la aceste concluzii după o evaluare complexă.

La rândul său, presa de stat din Coreea de Nord relata luni că liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, le-a transmis mulţumiri angajaţilor care lucrează la construirea unei staţiuni turistice.

În ultimele săptămâni, presa din mai multe ţări a transmis o serie de informaţii contradictorii despre starea de sănătate a liderului autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un. Unele surse au anunţat că ar fi în stare extrem de gravă sau chiar că ar fi murit, în timp ce trenul de lux al acestuia a fost observat într-o staţiune.

Institutul 38 North, un proiect cu sediul în Washington D.C. care monitorizează situaţia din Coreea de Nord, a prezentat imagini obţinute prin satelit care arată că trenul de lux al dictatorului nord-coreean s-a aflat în perioada 21-23 aprilie în staţiunea turistică Wonsan, potrivit Mediafax.

 

Kim Jong-un sau doar o sosie? Teorie lansată de un expert după reapariția liderului din Coreea de Nord

 

În publicația Asian Times, Bradley K. Martin, un expert în politica şi istoria Coreei de Nord, a venit cu o ipoteză mai puţin obişnuită despre dispariţia şi reapariţia lui Kim Jong-Un.

Potrivit acestuia, există posibilitatea ca liderul nord-coreean să fie încă bolnav sau în stare gravă, iar cel care a apărut de 1 Mai să fie de fapt o sosie. Expertul spune că "reapariţia" liderului de la Phenian nu răspunde, de fapt, la întrebarea "Este Kim Jong-un viu sau nu?"

Expertul observă că liderul de la Phenian nu pare deloc afectat de problemele medicale pe care le-ar fi avut în ultimele săptămâni. ,,Nu pare să-și fi pierdut deloc din greutatea sa de peste 130 de kilograme. Tenul este la fel de roșu, iar zâmbetul larg nu ascunde nicio problemă medicală", spune expertul.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel