Kia Motors Corporation va livra armatei sud coreene peste 10.000 de vehicule

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Kia Motors Corporation a câștigat o licitație pentru furnizarea de mii de camioane de 2,5 și 5 tone pentru a înlocui vehiculele KM250 și KM500 aflate în serviciului armatei din Republica Coreea (RoKA), transmite Janes.

Oficialii companiei au declarat că societatea a fost preferată - față de compania locală rivală Hanwha Defense - în noiembrie 2019. Ei au prezentat vehiculul standard 4×4 „Medium Standard Vehicle” și varianta 6×6 „5 tone de Bulletproof Vehicle Kit” care vine și într-o formă blindată.

În decembrie 2019 Kia a semnat un contract cu RoKA pentru producția în masă a 7.000 de unități a variantei de 2,5 tone și 3.400 de unități ale platformei de 5 tone cu livrare până în 2024 contra sumei de 1,4 miliarde de dolari. În plus, compania a spus că va fabrica 600 de unități ale variantei blindate ale camionului de 5 tone, împreună cu alte câteva variante speciale ale ambelor vehicule.

Noile vehicule au fost prezentate la Expoziția internațională aerospațială și de apărare din Seul din 2019 (ADEX), sub denumirile „camion de marfă de 2,5 tone” și „vehicul mediu tactic (MTV)”. Camioanele KM250 și KM500, sunt în variantă 6×6 și sunt în serviciul RoKA de mai bine de 40 de ani.

Yonki Chae, coordonator al departamentului vehicule speciale al Kia Motors a declarat că versiunea blindată a camionului de 5 tone are o cabină blindată protecție STANAG 4569 nivel 2, iar pereții laterali ai compartimentului marfă sunt protejați cu blindaj.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel