KFOR face demonstrație de forță într-un moment tensionat în Kosovo

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Misiunea NATO din Kosovo, KFOR, a anunțat pe 18 decembrie că în zilele următoare va desfășura un exercițiu militar regulat în apropierea bazei sale din Novo Selo.

Potrivit unui comunicat de presă, exercițiu vizează antrenarea unităților KFOR pentru a garanta libertatea de mișcare în perioade de criză și "constă într-o serie de simulări tactice și activități logistice, în care vor fi utilizate echipamente grele și elicoptere".

Anunțul acestui exercițiu vine într-un moment în care autoritățile kosovare cer înlăturarea baricadelor ridicate de sârbii locali în nordul Kosovo.

"KFOR se concentrează pe deplin pe implementarea de zi cu zi a mandatului său – bazat pe Rezoluția 1244 din 1999 a Consiliului de Securitate al ONU – de a oferi un mediu sigur și securizat pentru libertatea de mișcare, spre binele tuturor comunităților care trăiesc în Kosovo", se menționează în comunicatul misiunii NATO.

KFOR a anunțat pe 16 decembrie că a crescut numărul echipelor de patrulare în nord.

Baricadele au fost ridicate pe 10 decembrie în această parte a Kosovo, în semn de nemulțumire față de arestarea fostului ofițer sârb al Poliției din Kosovo, Dejan Pantic.

Pantic este suspectat că a organizat un "atac terorist" asupra birourilor Comisiei Electorale Centrale din nordul Kosovo la începutul lunii decembrie.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel