Kalașnikov anunță lansarea producției în serie a noului pistol semiautomat Lebedev calibru 9 mm

Eduard Pascu / 11 Martie 2021 / 08:56
Pistol Lebedev (PL-15)  Sursa foto: Captură video Youtube
Pistol Lebedev (PL-15) Sursa foto: Captură video Youtube

Grupul Kalașnikov (care face parte din corporația de stat Rostec) a anunțat că începe producția în serie a celui mai nou pistol modular Lebedev, a transmis biroul de presă al companiei.

”Testele pentru acceptarea pistolului modular Lebedev au fost începute și pregătim lansarea producției în serie în acest an”, a anunțat grupul Kalașnikov, citat de TASS.

"În ceea ce privește rezultatele de acceptare în cadrul testelor de stat pentru intrarea pistolului modular Lebedev în serviciu sunt în curs", mai precizează sursa citată.

Arma a fost dezvoltată de centrul de proiectare și tehnologie Kalashnikov va fi produs la uzina mecanică Izhevsk, care produce pistoalele Makarov.

Pistol modular Lebedev este conceput pentru operațiuni speciale, fiind echipat cu un amortizor de zgomot, un încărcător cu capacitate mărită și elemente care permit amplasarea pistolului pe ținuta unui militar.

Pistolul semi-automat de calibru 9x19 mm Parabellum (PL-15) este ambidextru, are o greutate de 800 de grame fără încărcător și o lungime de 20,5 cm fără amortizorul de sunet. Șina Picatinny permite montarea diferitelor dispozitive cum ar fi lanternă sau dispozitiv de ochire laser. 

Dezvoltarea acestui model a început în anul 2015.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy