JUSTICE EAGLE 22.II - 700 de militari români, împreună cu aliați din cinci state, s-au instruit în poligonul Smârdan

Foto: instruire în poligonul Babadag / facebook, mapn
Foto: instruire în poligonul Babadag / facebook, mapn

Zilele trecute, MApN a organizat Exerciţiul de instruire în comun ''JUSTICE EAGLE 22.2''.

Ministerul Apărării Naţionale anunţă începerea exerciţiului de instruire "JUSTICE EAGLE 22.II", la care iau parte militari din mai multe ţări.

Exercițiul a avut loc la Smârdan, județul Galați.

Aproximativ 700 de militari români din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova şi aliaţi din Franţa, Olanda, Polonia, Portugalia şi Statele Unite ale Americii, cu peste 80 de mijloace tehnice, participă, în perioada 12 - 23 septembrie, la exerciţiul de instruire în comun "JUSTICE EAGLE 22.II" în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, precizează ministerul într-un comunicat transmis miercuri.

Exerciţiul are ca scop creşterea interoperabilităţii şi a încrederii reciproce între aliaţi prin exerciţii de antrenament cu trupe în teren şi tactice, cu trageri de luptă.

 

NOBLE PARTNER 2022 - Georgia

 

România a luat parte, de asemenea, la exercițiul NOBLE PARTNER 2022, desfășurat în Georgia.

Foto: Exercițiul NOBLE PARTNER 2022, Vaziani, Georgia/ facebook, mapn

Astfel, în data de 09.09.2022, în poligonul de instrucție Norio din Georgia a avut loc ceremonia de încheiere a exercițiului multinațional Noble Partner 2022, se arată pe pagina de facebook a MApN.

Din partea României au participat generalul-maior Marin Ciprian - Comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” și colonelul Costaru Adrian – comandantul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”.Timp de două săptămâni națiunile aliate și partenere au executat exerciții de tip CPX/CAX, STX, FTX și LFX cu scopul creșterii pregătirii și interoperabilității între Georgia, Statele Unite ale Americii, partenerii regionali și țările aliate pentru asigurarea stabilității și a unui mediu sigur în regiunea Mării Negre.România a participat la acest exercițiu cu un detașament de 35 de militari din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărășești”, condus de către col. Popescu Eugen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel