Exerciţiul Justice Eagle 22 | Un număr de 900 de militari români şi americani s-au instruit în comun în Poligonul Smârdan

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Militari români şi americani au participat, joi, la un exerciţiu de luptă cu muniţie reală în poligonul Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române (CSIL), din Smârdan, judeţul Galaţi, în cadrul exerciţiului "Justice Eagle 22.1", informează reprezentanţii Brigăzii 9 mecanizate "Mărăşeşti", unitate participantă la acţiune.

Un număr de 900 de militari români şi americani, cu peste 70 de mijloace tehnice, s-au instruit în comun, în perioada 2-10 martie, la CSIL Smârdan, în cadrul exerciţiului "Justice Eagle 22.1", un exerciţiu ce se desfăşoară anual pe teritoriul României, acesta fiind programat încă din luna decembrie a anului trecut.



Potrivit comandatului Brigăzii 9 mecanizate "Mărăşeşti", colonelul Adrian Costaru, din cei 900 de militari mobilizaţi la exerciţiul de luptă, 150 sunt români, iar 750 americani.

Militarii români participanţi la exerciţiu fac parte din unităţi ale Brigăzii 9 Mecanizată "Mărăşeşti", respectiv Batalionul 341 Infanterie "Constanţa", Batalionul 911 Infanterie "Capidava", Batalionul 912 Tancuri "Scythia Minor", Batalionul 114 Tancuri "Petru Cercel" şi Batalionul 168 Sprijin Logistic "Pontus Euxinus".

Militarii americani provin din detaşamentele dislocate în România ca parte a măsurilor de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securităţii aliaţilor şi de descurajare a acţiunilor agresive în regiunea Mării Negre.

Scopul exerciţiului de luptă a fost demonstrarea capacităţii de reacţie la acţiunea unui adversar, pe baza unui scenariu fictiv.

Obiectivele au constat în verificarea capacităţii de dislocare/ redislocare a forţelor şi tehnicii de luptă din dotare, integrarea forţelor în contextul multinaţional, punerea în aplicare a procedurilor standard în vigoare, creşterea coeziunii forţelor şi interoperabilitate.

Exerciţiul "Justice Eagle 22.1", organizat de Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti", se desfăşoară pe baza unui scenariu unic, imaginar, dar adaptat ameninţărilor operaţionale posibile, în scopul dezvoltării relaţiilor funcţionale între structurile participante şi armonizării procedurilor operaţionale specifice operaţiilor ofensive.

Exerciţiul multinaţional "Justice Eagle" se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate membre ale NATO, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent şi dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel