Joe Biden îl numește pe William Burns ca director al CIA

Eduard Pascu / 11 ian 2021 / 14:11
William Burns director CIA
William Burns director CIA

Președintele ales al SUA, Joe Biden, l-a nominalizat luni pe fostul secretar de stat adjunct, William Burns, drept candidat la funcția de director al CIA.

"Bill Burns este un diplomat exemplar, cu zeci de ani de experiență pe scena mondială, care a adus siguranță poporului și țării noastre. El împărtășește profunda mea credință că serviciile de informații secrete trebuie să fie apolitice și că profesioniștii dedicați acestora, care servesc națiunea noastră, merită recunoștința și respectul nostru", a spus Biden într-un comunicat citat de Anadolu.

"Ambasadorul Burns va aduce cunoștințele, judecata și perspectiva de care avem nevoie pentru a preveni și confrunta amenințările înainte ca acestea să ajungă la grani'ele noastre", a adăugat el.

"Poporul american va dormi liniștit cu el ca următor director al CIA”, a mai spus Biden.

Burns, diplomat de carieră, a lucrat în serviciul extern al SUA timp de 33 de ani, precum și în mai multe funcții de securitate națională din cinci administrații democratice și republicane, a precizat echipa de tranziție a lui Biden.

"Fie că este vorba de atacuri cibernetice care provin de la Moscova, de provocarea pe care o reprezintă China sau de amenințarea cu care ne confruntăm teroriștii și alți actori non-statali, el are experiența și abilitatea de a direcționa eforturile din întreaga guvernare și din întreaga lume pentru a se asigura că CIA protejează poporul american", se mai spune în declarație.

Citește și: Așteptări ale Asiei și modelul Biden de relații internaționale

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy