Jihadiştii din Idlib acceptă acordul propus de Rusia şi Turcia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Principala grupare jihadistă din provincia siriană Idlib şi-a anunţat duminică intenţia de a accepta acordul de înfiinţare a unei zone demilitarizate, propus de Rusia şi Turcia, pentru a evita o ofensivă a forţelor guvernamentale din Siria.

Alianţa Tahrir al-Sham, condusă de fosta ramură a al-Qaida din Siria, a afirmat că a acceptat acordul cu numai o zi înainte de data-limită deoarece au avut loc "consultări" şi a precizat totodată, printr-o declaraţie difuzată în reţelele sociale, că nu va renunţa la luptă şi nu va preda armele, informează Reuters şi AFP.

Cealaltă grupare rebelă importantă, Frontul de Eliberare Naţională, anunţase deja că acceptă acordul. Conform înţelegerii, se va crea o zonă demilitarizată, de unde va fi evacuat tot armamentul greu, pe o adâncime de 15-20 de kilometri în teritoriul rebel. În zonă urmează să patruleze militari ruşi şi turci.

Organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a comunicat că nu s-a constatat nicio retragere vizibilă până duminică la miezul nopţii, transmite France Presse. Sâmbătă, încă se mai auzeau tiruri de arme grele, care ar fi trebuit eliminate.

Idlib este ultima redută a revoltei izbucnite în 2011 împotriva regimului de la Damasc, condus de preşedintele Bashar al-Assad

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel